willeke-in-oeganda.reismee.nl

Aftellen

Lieve allemaal,

Wat vliegt de tijd! Over iets minder dan 6 weken hoop ik al naar Oeganda te vertrekken. Ik tel zelfs in dagen. Hoe dichterbij het komt, hoe sneller de tijd lijkt te gaan. Als ik bij familie, vrienden of collega's ben, is Oeganda regelmatig onderwerp van gesprek. ;-) Het leuke is ook dat hoe meer mensen ik erover spreek, hoe vaker ik hoor dat ze zelf in Oeganda zijn geweest of dat ze iemand kennen die er geweest is.

Afgelopen week heb ik mijn visum aangevraagd. Binnen een paar dagen kreeg ik al reactie dat mijn aanvraag is goedgekeurd. Helaas heb ik alleen een visum voor 1 maand gekregen in plaats van voor de aangevraagde 3 maanden. Een van de andere vrijwilligers heeft hetzelfde probleem. Ik moet nu bij aankomst op het vliegveld van Entebbe proberen om mijn visum te verlengen en als dit niet lukt moet ik naar het immigratiekantoor in Kampala. Meteen een goede kennismaking met de Afrikaanse cultuur en ik ben bang dat dit niet het laatste is.   Doingoood kon me gelukkig wel geruststellen dat dit eigenlijk altijd goedkomt, dus dat scheelt weer. ;-)

Verder heb ik de laatste weken veel spulletjes gekocht. Vooral producten, zoals Deet, zonnebrandcrème, bandjes en tabletten tegen reisziekte, oordopjes enz. Inmiddels heb ik al een krat vol. Gelukkig mag ik 2 koffers met 23 kg ruimbagage meenemen.   

Het was ook leuk om deze maand 'live' kennis te maken met een andere vrijwilliger die gelijk met mij begint op het project. We hadden al vanaf januari geappt en we hebben samen de sponsorpagina opgezet, maar elkaar in het echt ontmoeten is toch leuker! Zeker omdat we allebei naar hetzelfde toeleven. We vliegen alleen niet tegelijk, maar hopen elkaar in Oeganda te ontmoeten. 

Het is echt overweldigend hoeveel giften we hebben gekregen. De teller staat al op ruim 2300 euro. Iedereen heel hartelijk bedankt daarvoor! Het doet goed om te merken dat mensen betrokken zijn! Als je nog wilt doneren, kan dat via pif.one/oeganda.

Nou, jullie zijn weer op de hoogte!

Liefs, Willeke

Reacties

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!

Deze reis is mede mogelijk gemaakt door:

Doingoood